Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Film og Tro: "Ex Machina"

Dato
Onsdag d. 6. januar 2021, kl. 19:00
Sted
Michaelisgaarden, Vendersgade 30B
Medvirkende
Mikael Arendt Laursen (Generalsekretær i KLF) og Johan Schmidt Larsen (redaktør for filmogtro.dk)
Pris
Gratis, men snacks og slik 15 kr.

Velkommen til en uhyggeligt spændende film, der spiller spørgsmålet om forholdet mellem robotter og mennesker. Hvem kontroller hvem?

Læs en anmeldelse af filmen.

Efter en kort introduktion ser vi ”Ex machina”, og bagefter drøfter vi nogle af de spændende emner, filmen rejser.

Aftenen er for alle filminteresserede, hvad enten man er vant til gå i kirke, eller ikke. Medvirkende til en god filmaften og et godt samtalemiljø er bl.a., at vi er meget forskellige og ser forskelligheden som en styrke og ikke som en svaghed. Samtidig lægger vi stor vægt på, at alle uanset baggrund og holdninger har noget vigtigt at byde ind med i tolkningen af filmen.

Medvirkende: 

Mikael Arendt Laursen (Generalsekretær i KLF) og Johan Schmidt Larsen (redaktør for filmogtro.dk)

Det handler filmen om

Robotter er ikke længere nær fremtid. Ikke i denne film. Den unge computerprogrammør Caleb vinder en billet til at besøge en excentrisk internetmilliardærs hemmelige palæ. Han introduceres til en helt ny type kvindelig robot, som ligner et menneske og som umiddelbart kan alt, hvad vi mennesker kan. Men kan robotten Ava sidestilles med et menneske og har hun følelser og personlighed?  Det skal Caleb finde ud af i løbet af en uge. Filmen har thrillerens kendetegn. Den udpensler dog ikke alt, men lader det være op til os at tænke med og stille spørgsmål.